Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Μας δουλεύουν από το Δήμο. Πού βρίσκεται η υπόθεση του γιατρού του Μαραθώνα;



Δελτίο Τύπου


Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18-9-2018 όταν ρωτήθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Νησιώτης για την υπόθεση του γιατρού του Μαραθώνα. Απαντώντας  ανέφερε ότι στείλανε έγγραφο μόλις μάθανε για την αποχώρηση του γιατρού μας Ζέππου Μοστράτου (να μας δώσουνε τον αριθμ. πρωτοκόλλου του;).
 Είπε ότι η θέση δεν είχε ελευθερωθεί τότε που έφυγε …. επειδή ο γιατρός έκανε χρήση άδειών που είχε να λαμβάνει, (όμως ο κ. Ζέππος  έχει παραιτηθεί από 11/6/18). Έτσι ανέφερε ότι  περιμένει ο Δήμος πότε θα ελευθερωθεί η θέση για να υποβάλει νέο έγγραφο για τη στελέχωση του ιατρείου του Μαραθώνα.  
Ποια είναι η πραγματικότητα.

Με αφορμή νέο έγγραφο μας  που απευθύναμε  στις15-9-2018 στο Υπουργείο Υγείας, (σε συνέχεια τεσσάρων προηγούμενων που είχαμε απευθύνει στις 31/5, 17/6, 29/6, 14/7 και επανειλημμένων  τηλεφωνημάτων) ενημερωθήκαμε από το γραφείο του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα κ. Σταμάτη Βαρδαρού τα παρακάτω:
1.     Η θέση του γιατρού για το ιατρείο του Μαραθώνα ελευθερώθηκε από 9/7/18 ΦΕΚ  906 και έχει προκηρυχθεί από 4/9/2018 με την Γ4γ/Γ.Ποικ 66053. Η προθεσμία αιτήσεων έληξε στις 18-9-2018 (ημέρα που ο κ Αντιδήμαρχος δήλωνε ότι δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα).
Γιατρός  θα έχει τοποθετηθεί μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.
2.     Σύντομα θα υπάγεται διοικητικά το ιατρείο Μαραθώνα στο Κέντρο Υγείας Ν. Μάκρης αντί του ΚΥ Σχηματαρίου  που είναι σήμερα (περίεργη παρατυπία από το 2004). Αυτό θα βελτιώσει την παροχή περίθαλψης τόσο των συμπολιτών μας στο Μαραθώνα αλλά και τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας όπου θα κάνει τις εφημερίες του ο νέος γιατρός.

Αυτά απλά για αποκατάσταση της αλήθειας.
Καλό είναι όταν ερωτάται ένας δημοτικός άρχοντας ας ενημερώνει σωστά και χωρίς  να παραπλανά για να συγκαλύψει την ολιγωρία του στην προώθηση των καυτών αιτημάτων  των δημοτών για τα οποία μάλιστα πληρώνεται. Θα ήταν πιο έντιμο να παράπεμπε σε απάντηση  όταν  θα έχει ενημερωθεί.
Μαραθώνας 20-9-2018



Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δύναμης Πολιτών
Αλέξανδρος Αστρινάκης και Βασίλης Δελαγραμμάτικας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου