Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Πλαίσιο αρχών συσπείρωσης για μια ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ στο Μαραθώνα




Η πρόταση αυτή απευθύνεται σε δημοτικές παρατάξεις, δημοτικούς συμβούλους και σε όλους τους δημότες που θέλουν την έξοδο του Δήμου μας από την απραξία και την οπισθοδρόμηση που έχει καταδικάσει τον Μαραθώνα η διοίκηση Ψινάκη. 
Κρίνοντας πως για μια τέτοια αλλαγή η συνεργασία πρέπει να βασίζεται πέρα από τα πρόσωπα και σε ένα πλαίσιο αρχών ικανό να διασφαλίσει την επιτυχία και την συνέχεια της προσπάθειας, παρουσιάζουμε ένα τέτοιο πλαίσιο και είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις, προτάσεις και αλλαγές για τη βελτίωσή του.
Πλαίσιο αρχών συσπείρωσης
για μια ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
στο Μαραθώνα
Απευθύνουμε πρόσκληση στις αυτοδιοικητικές δυνάμεις, σε όλους τους πολίτες, συλλόγους και φορείς του Δήμου Μαραθώνα, για ανοιχτή συζήτηση και προτάσεις που θα συμβάλλουν ώστε ο Δήμος μας να ξεφύγει από τη στασιμότητα και το αδιέξοδο.  Επιτέλους μετά τη οικτρή διάψευση των προσδοκιών από την επιλογή Ψινάκη είναι η ώρα για την ουσιαστική υπέρβαση. Να αναλάβουν δυνάμεις που με όραμα και δουλειά θα κερδίσουν το χαμένο χρόνο και θα φέρουν την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής που αξίζει στους κατοίκους την ιστορία και τα χαρίσματα του τόπου. 

Καταθέτουμε το πλαίσιο αρχών και το θέτουμε, μαζί με όποια άλλα υποβληθούν, σε δημόσια διαβούλευση με στόχο μια Νέα Δημοτική Αρχή με ευρεία συσπείρωση, χωρίς ηγεμονίες.
Δεκτοί είναι όλοι, αρκεί:
1. Να υπηρετούν τη δημοκρατία, την κοσμιότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

2. Να μην εμπλέκονται σε παρανομίες, καταχρήσεις και διαπλοκή κατά του τόπου.

3. Να αποδέχονται τους στόχους:

·        Δημοκρατική διοίκηση του Δήμου με διαφάνεια και συμμετοχή (π.χ. ουσιαστική λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ανά τρίμηνο, με έγκαιρες ουσιαστικές και με πλήρη στοιχεία εισηγήσεις, Συσκέψεις αρμόδιων Μαζικών φορέων και πολιτών στα επιμέρους προβλήματα του τόπου).

·       Προτεραιότητα στα ουσιαστικά προβλήματα του τόπου και όχι στα έργα βιτρίνας:
Βασικές υποδομές (ΚΕΛ, Διαχείριση Απορριμμάτων με ΔσΠ και όχι σε ΧΥΤΑ, χωροταξικό σχέδια πόλης και εφαρμογή σχεδίων πόλης, σχολικές υποδομές κλπ).

·       Βαρύτητα στην ανάπτυξη με χαρακτηριστικά: ήπια, σύμφωνη με τα μοναδικά χαρίσματα της περιοχής (περιβαλλοντικά, ιστορικά, πολιτιστικά, αθλητικά κλπ) και με κύριους άξονες (α) τον τουρισμό, (β) την πρωτογενή παραγωγή και (γ) τις τεχνολογίες αιχμής.

·       Σεβασμό, αποκατάσταση και ανάδειξη του Φυσικού Περιβάλλοντος, της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που αποτελούν μοναδικά χαρακτηριστικά άρα και πολύτιμο κεφάλαιο για την ανάπτυξη του Δήμου μας.

·       Ξεκαθάρισμα σοβαρών υποθέσεων που εκκρεμούν πολλά χρόνια όπως οι υποθέσεις του κωπηλατοδρόμιου, των ακινήτων του Δήμου, της διαχείρισης του νερού και των μεγάλων οφειλών του Δήμου και προς το Δήμο.

 4. Να λειτουργεί ο συνδυασμός της Νέας Δημοτικής Αρχής ανοιχτά και με καταστατικές αρχές άμεσης δημοκρατίας


Για επικοινωνία
                     6976754182           vdelagram@gmail.com
  2294092875           dynamipm@gmail.com
                          6974885399         fdelinord@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου