Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Δεν ήξερες, δε ρώταγες, μυαλό θα βάλεις;



                                                                             Μαραθώνας 25 Αυγούστου 2018

          Μας έπιασε όλους η φωτιά στον ύπνο, είχαμε θύματα, χάθηκαν περιουσίες, αντιμετωπίζουμε μια κρίση, φροντίζουμε τους πληγέντες. Φτάνει αυτό;
Σε ένα οργανωμένο δήμο δυο μήνες πριν από την έναρξη της κάθε περιόδου     (Χειμώνας, Άνοιξη) γίνεται Τοπικό Συμβούλιο Πολιτ. Προστασίας Σ.Τ.Ο. και δεν εννοούμε μαζευόμαστε πίνουμε καφέ και φεύγουμε. Εννοούμε ότι καταγράφουμε τις ελλείψεις μας και αποφασίζουμε τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε για να αντιμετωπίσουμε τις ιδιοτροπίες της φύσης.
Η Δύναμη Πολιτών πιστή στις αρχές της όπως κάθε χρόνο κτυπάει το καμπανάκι. Ναι έχουμε βεβαρημένη κατάσταση να αντιμετωπίσουμε, με τα προβλήματα των πυρόπληκτων σε εξέλιξη, αλλά ο χειμώνας και οι βροχές θα αρχίσουν να έρχονται σε δυο μήνες. Η φύση είναι σε περίοδο έξαρσης και ο Θεός μάλλον θέλει να δει αν έχουμε βάλει μυαλό.

Οι βροχές φέτος είναι πιο επικίνδυνες λόγω της φωτιάς, πρέπει να έχουμε καθαρά ρέματα, φρεάτια όμβριων και δρόμους για να φεύγουν ελεύθερα τα νερά της βροχής.
Ο χειμώνας δεν έχει μόνο νερά, έχει και κρύα και χιόνια, είμαστε έτοιμοι;
Αλάτι να έχουμε σε απόθεμα και να μην τρέχουμε τη τελευταία στιγμή, καταγραφή ενεργών μηχανημάτων της περιοχής, ενημέρωση των κατόχων τους για τους όρους συνεργασίας τους με τον Δήμο, αποθέματα καυσίμων ανά περιοχή.
ΠΡΟΣΟΧΗ; Ο Δήμος πάσχει δραματικά από έλλειψη εκπαιδευμένων εθελοντών, δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτή την ολιγωρία, ο ανθρώπινος παράγων είναι πολύτιμο εργαλείο σε περιπτώσεις κρίσης.
Η περιφέρεια έχει ενημερωθεί από τους διοικούντες ότι ο Δήμος διαθέτει 5 σταθμούς ανάγκης στις 4 περιοχές μας. Όλοι ξέρουμε ότι αν γίνει έλεγχος πολύς κόσμος θα βρει τον μπελά του .
Τα ΚΑΠΗ πρέπει να είναι πλήρως εξοπλισμένα σε εφόδια, στελεχωμένα και να έχουν την σωστή πρόνοια θέρμανσης, φιλοξενίας και περίθαλψης;
Το κράτος πολλά χρόνια τώρα έχει νομοθετήσει τον τρόπο οργάνωσης της Πολιτικής Προστασίας, όσοι είναι υπεύθυνοι (ελπίζουμε ότι η δημοτική αρχή έχει ορίσει καθήκοντα με λεπτομέρειες) να μελετήσουν τις εγκυκλίους και να τις εφαρμόσουν, τα πρόσφατα γεγονότα είναι τραγική απόδειξη σε τι αποτελέσματα μπορεί να καταλήξουν οι αμέλειες.
Εν ολίγοις φύλακες γρηγορείτε!!!!!
     Από το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου