Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Κυριακή 4 Ιουλίου: Εκδήλωση-πρόταση της Δυναμης Πολιτών για διαχείριση αποριμμάτων


Την Κυριακή 4 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση-πρόταση της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ με θέμα την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, στο νέο Καλλικράτειο δήμο Μαραθώνα.

Με την Πρόληψη, την Ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή και την Κομποστοποίηση,
μπορεί τόσο ο πολίτης όσο και ο δήμος να μειώσουν τα απορρίμματα που καταλήγουν για ταφή έως και 85%, μειώνοντας αντίστοιχα τα δημοτικά τέλη.  Ταυτόχρονα, η Ανακύκλωση με τους πολλαπλούς κάδους θα αποφέρει ένα υψηλό εισόδημα στους δημότες, αντί ο δήμος να συνεχίζει να πληρώνει τον ιδιοκτήτη των μπλε κάδων.
Εφαρμόζοντας την Ευρωπαϊκή πρακτική και την εμπειρία των Ελληνικών  δήμων που στοχεύουν στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων τους, όχι μόνο δεν χρειαζόμαστε νέους Χώρους Ταφής (ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ) πουθενά στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να συρρικνώσουμε αυτούς που ήδη έχουμε.
Αν και τόσο οι τοπικές άρχές, όσο και ο τοπικός τύπος δε συμμετείχαν και δεν αναφέρθηκαν στην εκδήλωση, η μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση και το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας, επιβεβαίωσε την εκτίμησή μας, ότι όταν ο πολίτης είναι ενημερωμένος κι αποφασισμένος, μπορεί ν’αλλάξει παγιωμένες καταστάσεις.

Ενημερωτικά πόστερ, δείγματα κομπόστ
Ενημερωτικές ομιλίες
Η βαραδιά έκλεισε με παράσταση κουκλοθέατρου, το οποίο απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι!

Παραστασή κουκλοθέατρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου