Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016



ΔΥΝΑΜΗΠΟΛΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
2294095748         6974885399

ΑΠΟΥΣΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τους τελευταίους μήνες επισκεφτήκαμε τις τρεις βασικές μονάδες πυρασφάλειας της περιοχής: την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου και τους εθελοντές της οδού Περιπάτου. Ενημερωθήκαμε για τη λειτουργία των εθελοντικών ομάδων, καθώς και για τις ελλείψεις και τα προβλήματά τους, αλλά και τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες.
Επισκεφθήκαμε και τον αρμόδιο δημοτικό σύμβουλο πολιτικής προστασίας
Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, διαπιστώσαμε την πλήρη απουσία του Δήμου και την έλλειψη από μέρους Δημοτικής Αρχής του αναγκαίου συντονισμού και της υποστήριξης των εθελοντικών ομάδων. Ενώ θα πρέπει να υπάρχει επικαιροποιημένο σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ», να έχει γίνει πλήρης καταγραφή αναγκών σε υποδομές και μέσα και να έχει διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα και λειτουργικότητα των υφισταμένων, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!

Αγαπητοί δημότες και κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα, για μια ακόμα χρονιά κινδυνεύουμε από την αδιαφορία και ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί εξαιρετικής σημασίας ζητήματα – όπως η πυροπροστασία και πυρασφάλεια, σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους, αλλά και με οικιστική ανάπτυξη. Ο «Δήμαρχος – μάνατζερ» δεν μπορεί καν να αξιοποιήσει τις εξαιρετικές εθελοντικές ομάδες που αποτελούνται από εκπαιδευμένους συμπολίτες μας. Δεν μπορεί καν να πράξει τα νόμιμα και τα αυτονόητα.

Βασικές αρχές του σύγχρονου μάνατζμεντ είναι η διαχείριση κινδύνων και ο σχεδιασμός και εφαρμογή προληπτικών δράσεων. Προφανώς ο «Δήμαρχος – μάνατζερ» όχι μόνον τα αγνοεί όλα αυτά, αλλά ακόμα χειρότερα δείχνει ότι είναι θιασώτης επικίνδυνης αδιαφορίας και απραξίας.

Ζητάμε άμεσα:
·      εκπόνηση και επικαιροποίηση τοπικού σχεδίου πολιτικής προστασίας για το Δήμο μας, όπως απαιτεί η νομοθεσία.
·      καταγραφή διαθέσιμων μέσων πυρόσβεσης και υλοποίηση προληπτικών δράσεων, όπως ορίζει η νομοθεσία (καθαρισμός οικοπέδων, κοινοχρήστων χώρων, απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών κλπ.).
·      ενίσχυση εθελοντικών ομάδων και λειτουργία του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας, το οποίο παραμένει ουσιαστικά ανενεργό.

Μπροστά στην επικίνδυνη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, οφείλουμε όλοι να είμαστε σε ετοιμότητα. Ας ελπίσουμε ότι οι ανεπάρκειες και παραλείψεις της δεν θα αποδειχθούν εγκληματικές για το Δήμο μας.
Το συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου