Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016




16-2-16
ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ δράσης για το έργο της ΟΕΔΑ Γραμματικού

 Κύριε Δήμαρχε,

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Στον τύπο (ηλεκτρονική εφημερίδα ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ in) αναφέρθηκε ότι το Γραμματικό παραμένει στο κάδρο του σχεδιασμού του νέου ΠΕΣΔΑ με τη λειτουργία δυο μικρών εργοστασίων (κομποστοποίησης, επεξεργασίας σύμμεικτων) και ενός χώρου υγειονομικής ταφής.
Ήδη από τις 26 Ιανουαρίου 2016 με έγγραφό μας ( αριθμ. πρωτ. 1749) ζητούσαμε από το Δήμο τη λήψη άμεσων μέτρων για την ΟΕΔΑ Γραμματικού.
Οι νέες πληροφορίες επιβάλουν ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΡΑΣΗ.
Στο έργο του Γραμματικού, υπάρχουν σημαντικά προβλήματα και είχαμε διατυπώσει ενστάσεις ως Δημοτική Παράταξη και ως ενεργοί πολίτες, μαζί με πλήθος άλλων κατοίκων και συμπολιτών μας. Το πόρισμα της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου της 17-2-2014 έκανε σαφή αναφορά στα περιβαλλοντικά προβλήματα και στην μη εναρμόνιση του έργου με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Ο σχεδιασμός προχωρά παρά την ύπαρξη των περιβαλλοντικών υδρο-γεωλογικών, νομικών και οικονομοτεχνικών προβλημάτων που καθιστούν το έργο ακατάλληλο για οποιαδήποτε εναπόθεση. Επιβάλλεται η διερεύνηση της προστασίας του περιβάλλοντος, των υδάτινων πόρων και της ρύπανσης τους που μπορεί να δημιουργήσει η λειτουργία της εγκατάστασης του Γραμματικού, περιλαμβανομένων των γεωτρήσεων και υδρογεωλογικής μελέτης.
Ο ιστορικός Δήμος Μαραθώνα, διά του Δημάρχου κυρίου Ψηνάκη και του Δημοτικού Συμβουλίου, οφείλει να πρωτοστατήσει στη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος.

  1. Να απαιτήσει την ΑΜΕΣΗ εξέταση του έργου από αξιόπιστους κοινής αποδοχής ειδικούς όπως απαιτούν η Επιτροπή Αναφορών και οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος. Υποχρέωση που βαρύνει την Περιφέρεια.

  1. Να ακούσει την απαίτηση των δημοτών του Μαραθώνα και επιτέλους να πρωτοστατήσει σε δράσεις ώστε να ακουστεί η αγωνία μας και η αντίδρασή μας στο πανελλήνιο.

Η Δύναμη Πολιτών, αγωνίζεται καθημερινά και θα συνεχίσει να συμβάλλει μέσα από το θεσμικό της ρόλο, ώστε να δοθεί μια οριστική, δίκαιη, νόμιμη και αποτελεσματική λύση, όχι απλώς για το Γραμματικό, αλλά για ολόκληρη την Αττική.

Για το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών
Φώτης Δεληβοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου