Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαραθώνας 24-10-2015

ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ


 Η περιοχή του Μαραθώνα έχει ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από την ελονοσία. Λόγω των στάσιμων νερών και του κλίματος της περιοχής ο Μαραθώνας είναι δυνητικά πύλη εισόδου για την ελονοσία στην Ελλάδα.
Αυτό σημαίνει πως πρέπει, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση. Πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν και κρούσματα, όπως είχαμε δύο τον τελευταίο καιρό.
Στη πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος φορέας υγείας (ΚΕΕΛΠΝΟ)την Παρασκευή 23/10/2015 στο Δημοτικό σχολείο Κάτω Σουλίου ο Δήμαρχος  και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφία έλαμψαν δια της απουσίας τους και μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει καμία πρωτοβουλία ενημέρωσης. Παρόντες ήταν μόνο ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Αλέξανδρος Αστρινάκης εκπρόσωπος της Δύναμης Πολιτών και η Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα κ. Τσιμίνη.
Προφανώς δεν ενδιέφερε την Δημοτική Αρχή η πολύ σημαντική ενημέρωση που έγινε από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Φήμες λένε πως αποσιωπά το θέμα για να μην θιγεί ο … τουρισμός και  το… μπραντ  νεϊμ της περιοχής. Εννοείται ότι η αποσιώπηση μειώνει την επαγρύπνηση, την πρόληψη και αυξάνει τους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων.
 Η Δύναμη Πολιτών προτείνει:

1.    Να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης το θέμα στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

2.    Να διανεμηθεί μέσω του λογαριασμού ύδρευσης ενημερωτικό φυλλάδιο που θα συνταχθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με την ελονοσία.

3.    Να ενισχυθεί το Κέντρο  Υγείας Νέας Μάκρης γιατί η εύρυθμη λειτουργία του αποτελεί ένα επί πλέον εμπόδιο στην είσοδο της ελονοσίας.

4. Να ενημερωθούν επαρκώς οι ιδιώτες γιατροί.

 Το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου