Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Η Δύναμη Πολιτών στο Βαρνάβα



Την Τετάρτη 19Νοεμβρίου το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών συζήτησε στο Βαρνάβα με τους πολίτες του Βαρνάβα για τα Τοπικά και τα γενικότερα θέματα του Δήμου μας.
Επισημάνθηκαν:
1.Το πρόβλημα της ύδρευσης. Τοποθετήθηκε πριν χρόνια σύγχρονο δίκτυο σε αντικατάσταση του παλαιού με αμιαντοσωλήνες. Ενώ ακόμη δεν έχει αντικατασταθεί ένα μικρό μέρος του δικτύου. Όμως 75 παροχές δεν έχουν συνδεθεί σε αυτό με αποτέλεσμα αυτές οι οικογένειες να πίνουν επικίνδυνο νερό. Επίσης δεν έχει αυτοματοποιηθεί η λειτουργία των δεξαμενών με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα επάρκειας νερού.

2. Το πρόβλημα της συγκοινωνίας που κρατάει απομονωμένο το χωριό.  Ακόμη τα δρομολόγια του τρένου δεν γίνονται όπως παλαιότερα. Πρέπει ο Δήμος άμεσα να διαθέσει λεωφορείο για την σύνδεση του Βαρνάβα με το ΚΥ Καπανδριτίου και το σταθμό των Αφιδνών. Το πρόβλημα οξύνεται από το πρόβλημα των διοδίων που μάλιστα πρόκειται να αυξηθούν με νέους σταθμούς στη Βαρυμπόπη και τον Άγιο Στέφανο.
.

3. Δεν είχε ξεκινήσει ακόμη το λεωφορείο για τους μαθητές του Δημοτικού.

4. Πρόσφατα δημιουργήθηκαν ομάδες παιδιών (μπάσκετ κ.ά.) που προπονούνται με τη εθελοντική προσφορά  συμπολίτη μας όμως απουσιάζουν στοιχειώδεις σχετικές υποδομές. Το γήπεδο ποδοσφαίρου παραμένει παραμελημένο  και εκτεθειμένο σε λεηλασίες, αυθαίρετη απόρριψη μπάζων κλπ.
5. Πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει από τα κλαδιά και τους θάμνους και απαιτείται άμεσο κλάδεμα τους.

6. Είναι απαραίτητη η εξασφάλιση δωρεάν μετακίνησης των μαθητών σε πολιτιστικές δράσεις (πλανητάριο, μουσεία, θεατρικές παραστάσεις) ιδιαίτερα σήμερα που η κρίση στέρησε τη δυνατότητα στο Σύλλογο Γονέων να συνδράμει σε αυτές τις εξορμήσεις.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΊΟΥ
Ο Ανδρέας Πετράκος, τοπικός σύμβουλος  Βαρνάβα και ο Αλέξανδρος Αστρινάκης γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαραθώνα επισκέφθηκαν την Τρίτη 18.11.2014 το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου που εξυπηρετεί το Βαρνάβα και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Εφημερεύει 24ΩΡΟ μόνο το πρώτο 20ημερο του μήνα και τις άλλες δέκα μέρες του μήνα λειτουργεί μέχρι τις 9 μμ λόγω έλλειψης γιατρών κυρίως παθολόγων. Δεν διαθέτει μικροβιολόγο ούτε ακτινολόγο. Υποβαθμίζεται σταδιακά σε αγροτικό ιατρείο λόγω μη αντικατάστασης, των ιατρών που συνταξιοδοτούνται. Στο μέλλον απειλείται να σταματήσει να εφημερεύει εντελώς. Η αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας επιβαρύνει τους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες που αναγκάζονται να καταφύγουν στον ιδιωτικό τομέα και ειδικά τους ηλικιωμένους χαμηλοσυνταξιούχους ενώ αυξάνει το φορτίο των κεντρικών νοσοκομείων. Το Κέντρο πρέπει να αναβαθμισθεί με το απαραίτητο προσωπικό και να εξασφαλισθεί 24ωρη εφημερία όλο το χρόνο. Μεγάλη ανάγκη υπάρχει και σε υπηρεσίες επαγγελματικής υγιεινής που είναι στα καθήκοντα του Κέντρου λόγω του ότι μέσα στην περιοχή ευθύνης του Κέντρου  υπάρχουν δεκάδες βιομηχανίες και βιοτεχνίες με χιλιάδες εργαζόμενους. Σοβαρό είναι και το πρόβλημα μετακίνησης των ασθενών που πρέπει να λυθεί με διαδημοτική συγκοινωνία.


Για τη Δύναμη Πολιτών
ΦΩΤΗΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου