Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Το κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα, από το ξεκίνημα της νέας δημοτικής αρχής θυμίζει τηλεοπτικό πρωϊνάδικο κι όχι συνεδρίαση της Ανώτατης Αρχής του Δήμου. Μπροστά σε τριακόσιους και πλέον πολίτες του δήμου (ανάμεσά τους και πολλοί νέοι άνθρωποι..) εκτυλίσσεται μια εικόνα πολιτικής κατρακύλας : Ένα σύμπλεγμα επανειλημμένων ξυλοδαρμών αθυροστομιών, υπαινιγμών για καταδίκες σε αξιόποινες πράξεις, λογυδρίων χλεύης από τον νυν και τον προηγούμενο δήμαρχο και, όλα αυτά, παρουσία καναλιών, δημοσιογράφων και εφημερίδων μετατρέπει την εικόνα των συνεδριάσεων σε κακόγουστη φάρσα.
Οι επιπτώσεις στα σοβαρά προβλήματα του Δήμου είναι μεγάλες. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του νέου και του παλιού δημάρχου αντί να ασχολούνται με τις άπορες οικογένειες, τις εντάξεις στο σχέδιο Πόλης, την κίνηση των αναπήρων στην πόλη, με όλα τα σοβαρά προβλήματα, αναλώνουν μία ώρα και πλέον στο πόσο εύστοχες ή αστείες είναι εκφράσεις όπως «κλέφτης», «κουκλίτσα», «κωμικός» και «σκάσε μωρή». Ο συνδυασμός της αθυροστομίας του Δημάρχου με τα σκανδαλοθηρικά κανάλια μετατρέπει την εικόνα του Δήμου Μαραθώνα όπου διασώθηκε η Δημοκρατία της Αθήνας, από λίκνο πολιτισμού σε τόπο ανταλλαγής ύβρεων, απειλής ξυλοδαρμών, αλαλαγμών θαυμασμού. Ο Δήμος Μαραθώνα, εκεί που γεννήθηκε η πολιτική, τώρα λοιδορείται και εξευτελίζεται.
Ο διασυρμός πρέπει να σταματήσει. Ο εξευτελισμός της πολιτικής δράσης, η απειλή της διαπόμπευσης μέσω των καναλιών τύπου STAR, βοηθούσης και της κρίσης οδηγούν με βήμα ταχύ στον εξευτελισμό της πολιτικής ζωής. Και στον κίνδυνο να παραμείνει ακόμη περισσότερο ο κόσμος αδρανής, παθητικός, έρμαιο της τηλε-προπαγάνδας και προϊόν της, όχι δημιουργός της μοίρας του.
Είναι ευθύνη όλων μας ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. Ευθύνη του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου, των Δημοτών. Το σόου στο Μαραθώνα δεν είναι απολαυστικό όπως υποστηρίζει η «Καθημερινή». Είναι καταστροφικό.

Μαραθώνας 15 Νοεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου