Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Σχέδιο Ψηφίσματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο δημοτικός σύμβουλος της Δύναμης Πολιτών Φώτης Δεληβοριάς την Παρασκευή 17-12-2010 κατέθεσε στο Δημ.Συμβούλιο  ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ το παρακάτω
ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
           Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Μάκρης καταδικάζει τη βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην Κερατέα, επαναλαμβάνοντας την ίδια τακτική που εφάρμοσε και στο Γραμματικό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Καλεί τους πολίτες του Δήμου μας ,
- να συμπαραταχτούν στον αγώνα κατά των ΧΥΤΑ, στην Κερατέα και στο Γραμματικό γιατί είναι και δικό τους πρόβλημα.
Ζητάει:
- να σταματήσουν τώρα τα έργα στο Γραμμματικό και να μην προχωρήσουν στην  Κερατέα.
- να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής από την Κερατέα και το Γραμματικό.
- να σταματήσουν οι διώξεις και η τρομοκράτηση των κατοίκων που αγωνίζονται για την ποιότητα της ζωής τους.
- Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Μάκρης δεσμεύεται,
-να σταματήσει τα έργα κατασκευής  ΧΥΤΑ στο νέο δήμο Μαραθώνα και
-να προωθήσει αμέσως την ανακύκλωση στην πηγή, όπως, διαχωρισμός των υλικών σε κάθε νοικοκυριό ή επιχείρηση, οικιακή και δημοτική κομποστοποίηση, διαχείριση όλων των ανακυκλώσιμων υλικών από το δήμο, μεταφορά σε χώρους τελικής επεξεργασίας μόνο του ποσοστού που παραμένει σε σύμμικτη κατάσταση και που σύμφωνα με τον  ευρωπαϊκό μέσο όρο δεν ξεπερνάει το 30%.
      Η εφαρμογή των παραπάνω θα ελαχιστοποιήσει το κόστος διαχείρισης, θα εξαφανίσει την ανάγκη δημιουργίας νέων ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ και θα ελαφρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό από υπέρογκες δαπάνες, που σήμερα καρπώνονται οι εργολάβοι και οι συνεργάτες τους στο χώρο της πολιτικής και της Αυτοδιοίκησης.
Εντύπωση προκάλεσε η άρνηση του δημάρχου κ. Ιορδάνη Λουΐζου να δεχτεί τη δέσμευση «να σταματήσει τα έργα κατασκευής  ΧΥΤΑ στο νέο δήμο Μαραθώνα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου