Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Κυριακή 31-1-16 έγινε με επιτυχία η τακτική τρίμηνη ολομέλεια μας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 31-1-16 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τακτική τρίμηνη ολομέλεια της Δύναμης Πολιτών Μαραθώνα, με θέματα την ψήφιση του καταστατικού της παράταξης, ενημέρωση για τις εξελίξεις και απολογισμός των δράσεών της από την τελευταία ολομέλεια, προγραμματισμός και συντονισμός των επόμενων δράσεων.
Το καταστατικό εγκρίθηκε ομόφωνα και η Δύναμη Πολιτών είναι πλέον η πρώτη στο δήμο Μαραθώνα και από τις λίγες στην Ελλάδα που αποκτά καταστατικό, σπάζοντας έτσι την παράδοση των αρχηγικών παρατάξεων. Ανώτατο όργανο της Δύναμης Πολιτών είναι η ολομέλεια που συνεδριάζει κάθε τρεις μήνες, ψηφίζει το συντονιστικό και τον επικεφαλής της παράταξης. Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται έπειτα από συλλογική επεξεργασία στα όργανα της παράταξης με σταθερή επιδίωξη την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Η παράταξη είναι ανοικτή στην κοινωνία της περιοχής και τους τοπικούς φορείς  σύμφωνα  με τις αρχές και τους στόχους της.
Η Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα είναι δημοκρατική παράταξη ενεργών πολιτών που ανεξάρτητα από κομματικές πεποιθήσεις εθελοντικά δραστηριοποιούνται για το καλό του Μαραθώνα.
Βασικές αρχές της είναι η προάσπιση της Ειρήνης της Εθνικής Ανεξαρτησίας των δημοκρατικών θεσμών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου. όπως περιγράφονται στη χάρτα του ΟΗΕ.
Η αντιμετώπιση των κατοίκων της περιοχής χωρίς διακρίσεις φύλου, φυλής, χρώματος, θρησκεύματος και εθνικότητας.
.
Στόχοι της είναι
Η  αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της αυτοτέλειάς της.
Η βελτίωση ζωής, η βιώσιμη ανάπτυξης, η αειφορία της περιοχής μας,  η αλληλεγγύη στους συμπολίτες που έχουν ανάγκη.
Οι λύσεις με κοινωνική δικαιοσύνη, διαφάνεια και συμμετοχή.
Η προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας.
Η εξασφάλιση εκπαίδευσης, άθλησης και ψυχαγωγίας για τη νεολαία και τις οικογένειες,
Η ανάδειξη των αναπτυξιακών τομέων υπεροχής της περιοχής με σκοπό την αξιοποίηση τους   και την ενίσχυση της ντόπιας απασχόλησης.
Η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του Δήμου.
Η ανάδειξη και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας σε όφελος των δημοτών.
Η δράση της αποσκοπεί στην ενημέρωση , ενεργοποίηση  και συμμετοχή των πολιτών.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίστηκαν οι εξής δράσεις:
1. Η κοπή της πίτας μας την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 6.00 μ.μ. στο Camping Marathon, Παραλία Μαραθώνα, με ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους συμπολίτες μας.

2.Συνεχίζουμε τον αγώνα για την αποτροπή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Γραμματικού, που θεωρούμε ακατάλληλο για οποιαδήποτε εναπόθεση, με βάση το πόρισμα της επιτροπής αναφορών του ευρωκοινοβουλίου. Απαιτούμε να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες κοινά αποδεκτούς. Πρώτο βήμα μας ήταν σχετικό αίτημα στη Δημοτική Αρχή στις 26-1-2016

3. Εκλογές για το νέο συντονιστικό στις 28 Φεβρουαρίου.

4. Διοργάνωση σεμιναρίου με θέμα "Συζητώντας για τους Δήμους"
Με αφορμή την προγραμματική δέσμευση της Κυβέρνησης για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιηθούν μια σειρά διαλέξεων - συζητήσεων με θέμα τους ΟΤΑ α’ βαθμού.
Με νεότερο δελτίο τύπου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα διεξαγωγής του σεμιναρίου.  

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του κ. Ψηνάκη  που εκφράστηκαν ξεκάθαρα στην πρότασή του για το νέο κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Μαραθώνα να προστατεύσουν τη δημοκρατία στον τόπο μας και να αντισταθούν στον αυταρχισμό που μεθοδεύεται.                                          

 
Από το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου