Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015



ΕΠΙΣΤΟΛΗ #11      Μαραθώνας 7 / 12 / 15

Προβλήματα με το Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα.

Καλημέρα Κε Δήμαρχε,
Εμείς δεν σας ξεχνάμε , όμως  εσείς έχετε απαξιώσει να απαντήσετε στις προηγούμενες 10 επιστολές μας.
Καλημέρα και σε σας Κε Αντιδήμαρχε  αντιπροσώπου του Δήμου μας στον Φορέα Διαχείρισης Εθν. Πάρκου Σχινιά.
Σε επιστολή του ΔΣ του ΦοΔΕΠΑΣΜ με ημερομηνία 17 / 09 / 15 αναφέρονται ενέργειες του φορέα για την προστασία του εθνικού πάρκου. Δυστυχώς το 90% των  ενεργειών περιορίστηκαν σε αλληλογραφία με διαφόρους φορείς το 2014, ούτε μια πρακτική  ενέργεια δεν αναφέρεται για το 2015.
Το πιο εξοργιστικό σημείο της επιστολής είναι που αναφέρει ότι Δήμος Μαραθώνα έως σήμερα δεν έχει υποβάλλει προς έγκριση τη σύμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ούτε έχει ενημερώσει για τον ακριβή χρόνο υπογραφής. Τα άλυτα προβλήματα περιμένουν λύση από το 2004      
        Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Το πάρκο του σχοινιά είναι στολίδι για τον δήμο μας που μπορεί να προσελκύει επισκέπτες όλο τον χρόνο.
Θα έπρεπε σε  συνεργασία με τον φορέα συμβάλλοντας  ( με μηχανήματα, εργατικό δυναμικό, εθελοντές) να είναι καθαρό όλο το Πάρκο όλο τον χρόνο , για να είναι πιο ελκυστικό στον επισκέπτη και προστατευμένο από φωτιά.
Είναι απαράδεκτο να συζητάμε για κάδους καθαριότητος το 2016 και η ανυπαρξία τουαλετών προκαλεί θλίψη.
Ένα όχημα με μια ρυμουλκούμενη δεξαμενή με 4-5 τόνους νερό ΔΕΝ εξασφαλίζει πυροπροστασία στο δάσος. Απαιτείται συνεργασία με την πυροσβεστική ( κρατική και εθελοντική) ολοκληρωτική προστασία της περιοχής. Να εξασφαλιστεί επάρκεια πυροσβεστικών κρουνών.
Οι ενημερωτικές πινακίδες δεν αρκούν χρειάζονται και περιπολίες.
Να λειτουργήσουν κυλικεία σε συγκεκριμένες περιοχές και με συγκεκριμένους κανονισμούς λειτουργίας και περιορισμούς.
Μαζί με τα κυλικεία να υπάρχει  επαρκής αριθμός Ναυαγοσωστών.
Η Μακάρια πηγή  (σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ ) να καθαριστεί και να αξιοποιηθεί.
Τα παρατηρητήρια  να αναβαθμιστούν και να είναι προσιτά στον επισκέπτη..
Η εφαρμογή κανονισμών όπως οι όροι πρόσβασης στην παραλία είναι θέμα πολιτικής βούλησης δεν μπορούμε να δεχτούμε τον Δήμο μας ξέφραγο αμπέλι.
Κε Αντιδήμαρχε, ως μέλος του  Δ.Σ του φορέα, πως δεχόσαστε να παρουσιάζεται στην επιστολή ότι οι μόνες ενέργειες που έγιναν, ήταν επιστολές που στάλησαν εδώ κι εκεί το 2014;
Όλο το 2015 τι έγινε ; δεν πραγματοποιήθηκε κανένα Δ.Σ; Δεν ελήφθη καμία απόφαση ; Δεν έγινε καμία ενέργεια; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είστε εκεί για να προασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου.
Εμείς – αν δεν έχετε τελειώσει με τις εκκρεμότητες από το 2004!!- θα ενεργοποιηθούμε για να εφαρμοστούν τα αυταπόδεικτα για το πάρκο μας ακόμη και αν χρειαστεί να κινητοποιήσουμε την Περιφέρεια και τα αρμόδια Υπουργεία.

Και πάλι καλημέρα σας και αναμένουμε τις απαντήσεις σας.

To  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου