Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για ΧΥΤ Γραμματικού

Μαραθώνας 24-11-2015


Η Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα στην ολομέλειά της στις 15-05-15  ομόφωνα εναντιώθηκε στο έργο του ΧΥΤ Γραμματικού επειδή οι αιτίες ακαταλληλότητας για τους οποίους από την αρχή εναντιωθήκαμε παραμένουν και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καμία εναπόθεση.

   Ζητούσαμε να ερευνηθεί από αξιόπιστους τεχνικοεπιστημονικούς φορείς και νομικούς το έργο όπως είχε ζητήσει και η επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου και η Περιφέρεια Αττικής να διαβουλευτεί ανοικτά με τους κατοίκους.
                                              
Τίποτα από τα παραπάνω δεν υλοποιήθηκε και μάλιστα πρόσφατα ανανεώθηκε η άδεια του έργου και προχωρούν  οι εργασίες χωρίς αλλαγές. Από την άλλη η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής αφήνει ανοιχτή την χρησιμοποίησή του. Ο κίνδυνος να υποδεχτεί απορρίμματα η ακατάλληλη εγκατάσταση του Γραμματικού είναι άμεσος με απειλή για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Πρέπει να αντιδράσουμε. Μιας και τα ατράνταχτα επιχειρήματά μας δεν ήταν αρκετά  για να πειστούν οι αρμόδιοι, είμαστε υποχρεωμένοι να αρχίσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις μήπως και κάποιοι βαρύκουοι ανοίξουν τα αυτιά τους.
Μόνος δρόμος που μας έμεινε είναι αυτός της Κερατέας. Ο δρόμος του αγώνα.

Καλούμε όλους τους φορείς του Δήμου μας να ενώσουν τις δυνάμεις τους συντονισμένα και ενωτικά ώστε να οργανώσουμε την αντίδρασή μας και να απαιτήσουμε να μην λειτουργήσει το έργο στο Γραμματικό.
Καλούμε όλο το λαό του Δήμου μας να διαφυλάξει τον ιστορικό και παγκόσμια προβεβλημένο  χώρο του Μαραθώνα από την ανεξέλεγκτη  ρύπανση μιας δεύτερης Φυλής.

 Το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου