Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μαραθώνας 6-10-2015

Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στις 15:30 το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφασίζει  την Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Π.Ε.Σ.Δ.Α.) Αττικής.

Το Νέο Σχέδιο(Σελ. 218)   προβλέπει για την αντιμετώπιση αμέσων αναγκών Διάθεσης Υπολειμμάτων την ταφή στο ΧΥΤΑ Γραμματικού που τον έχει εγκρίνει ο Νόμος 3164/2003και που όπως διαπιστώνει στη Σελ.94 «ο Χ.Υ.Τ.Α.  Γραμματικού βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής».

Η Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα στην ολομέλειά της στις 15-05-15  ομόφωνα είχε αποφασίσει ότι οι αιτίες ακαταλληλότητας με βάση τις οποίες εναντιώθηκε στο έργο παραμένουν και το δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καμία εναπόθεση είτε σύμμεικτου απορρίμματος είτε υπολείμματος.

   Ζητούσε να ερευνηθούν από αξιόπιστους τεχνικοεπιστημονικούς φορείς και νομικούς τα στοιχεία του έργου όπως είχε ζητήσει και η επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου και με διαφάνεια και λαϊκή συμμετοχή η Περιφέρεια να κάνει ανοικτή διαβούλευση με τους κατοίκους.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν υλοποιήθηκε και είναι άμεσος ο κίνδυνος να υποδεχτεί απορρίμματα η ακατάλληλη εγκατάσταση του Γραμματικού με άμεση απειλή για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
 Απαιτούμε να μην συμπεριληφθεί στον Νέο ΠΕΣΔΑ η ακατάλληλη εγκατάσταση του Γραμματικού.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στις 15:30 στο Περιφερειακό Συμβούλιο στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού) όπου αποφασίζεται  η Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Π.Ε.Σ.Δ.Α.) Αττικής για να απαιτήσουμε να μην λειτουργήσει το έργο στο Γραμματικό.

 Το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου