Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Στο Ζούμπερι κόβουν το νερό και ξεκινούν την λάσπη !

Είναι γνωστό πως τα χρέη του Δήμου στην ΕΥΔΑΠ έχουν απασχολήσει πρωτοσέλιδα και σαλόνια εφημερίδων και έχουν επιφέρει καταδίκες με κόστος που μετακυλίεται στους δημότες …Γιαυτό και το νερό στον Δήμο Μαραθώνα είναι από τα ακριβότερα στην Ελλάδα ! Αυτή η κακοδιαχείριση που επικρατούσε τόσα χρόνια δεν ήταν μόνο στο θέμα της τιμολόγησης , αλλά και της ποιότητας παροχής και του ίδιου του νερού … Έτσι πολλές περιοχές συχνά πυκνά βρίσκονται άνυδρες για μερικές ώρες ή και ολόκληρη μέρα , χωρίς προειδοποίηση και βέβαια χωρίς υπολογισμό για την μείωση τελών … Αν νομίζατε πως επειδή άλλαξε η δημοτική αρχή… γελιέστε πλάνην οικτρά !

Μετά την τελευταία νεροποντή στο Ζούμπερι οι βρύσες άλλαξαν εφαρμογή …Αντι νερό , γάργαρο κατάλληλο για πόσιμο και για μαγείρεμα , οι βρύσες έτρεξαν λάσπη ..Ένα μίγμα από κλαδιά ,χώμα και πέτρες , κατάλληλο για να ρίξεις κολόνες, με τη σχετική ταλαιπωρία του…Και βέβαια οι κάτοικοι συνηθισμένοι στην απαξίωση περίμεναν , πως μια μέρα λειψυδρίας δεν πεθαίνει κανείς …. Αλλά 7 ημέρες ήταν κάτι σαν υποχρεωτική απεργία δίψας !!! Οι κάτοικοι κάλυψαν τις καθημερινές υποχρεώσεις τους , αυτές που συνδέονται με την πιο βασική ανθρώπινη ανάγκη αγοράζοντας εμφιαλωμένα νερά , που όπως υποψιάζεστε αυξάνουν το κόστος της καθημερινότητας σε μια περίοδο που δεν αντέχεται …

Σκάνδαλο όμως είναι και οι απαντήσεις των υπευθύνων , που ούτε λίγο , ούτε πολύ δικαιολογήθηκαν πως είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα …, πως δεν μπορούν να το λύσουν μόνοι τους …, πως τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή … Συγγνώμη , αλλά και στο καφενείο τέτοια ακούγονται , το ίδιο ανεύθυνα … Κάτι τρέχει με το νερό , αλλά η θολούρα και η επιπλέον υποβάθμιση των βασικών δικαιωμάτων των ανθρώπων , έχουμε την εντύπωση πως πρώτη φορά συμβαίνουν τόσο προκλητικά στον τόπο ! Στην τελική αν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, απαλλάξτε τους κατοίκους από τα τέλη και …πάντα πολλά μπορούν να γίνουν με την αυτοοργάνωση !


Αν μη τι άλλο μια έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων πριν θα ήταν ένα πρώτο θετικό βήμα … 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου