Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ολομέλεια Δύναμης Πολιτών 3 Δεκεμβρ. 2014




Πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 3-12-2014 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, Ανοικτή Ολομέλεια της δημοτικής παράταξης Δύναμης Πολιτών Μαραθώνα. Ασχολήθηκε με τα πεπραγμένα της παράταξης και της Δημοτικής Αρχής μέχρι σήμερα και προγραμμάτισε την επόμενη δράση της.

Ιδιαίτερα ασχολήθηκε  με την πρόταση των εργαζόμενων στο Δήμο για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η πρόταση τους εξειδικεύει την ομόφωνη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου που απάντησε στην επιστολή της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου για δημοτικό σχέδιο  διαχείρισης απορριμμάτων. Το αναλυτικό σχέδιο των εργαζόμενων στο Δήμο που προτείνει πρόληψη και Ανακύκλωση - κομποστοποίηση στην πηγή είναι άμεσα υλοποιήσιμο, οικονομικά εφικτό και ιδιαίτερα συμφέρων καθώς μειώνοντας δραστικά τη δαπάνη για τα απορρίμματα, αποφέρει και σημαντικά έσοδα στο Δήμο. Η Δύναμη Πολιτών αποφάσισε να συνεισφέρει με όλες της τις δυνάμεις στην υλοποίηση της. Ο Δήμος μας οφείλει να πρωτοστατήσει στην προσελκύσει όλων των Δήμων της Αττικής στην κατεύθυνση ενός τέτοιου προγράμματος που καθιστά αχρείαστο και καταργεί στην πράξη τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και όλα τα υπερδιαστασιολογημένα έργα που προβλέπει ο ισχύων ΠΕ.Σ.Δ.Α.
Επισημάνθηκε  η αρνητική  λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο συνδυασμός της αθυροστομίας του Δημάρχου, η ανταλλαγή ύβρεων, ξυλοδαρμών, αλαλαγμών θαυμασμού με τα σκανδαλοθηρικά κανάλια παρουσιάζουν το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαραθώνα σαν τηλεοπτικό πρωϊνάδικο και όχι ως όργανο που συζητά και αποφασίζει για θέματα που αφορούν τη ζωή των δημοτών. Στο Μαραθώνα όπου η Δημοκρατία κέρδισε την παγκόσμιας σημασίας μάχη δεν μπορεί να ευτελίζεται ο διάλογος, η γλώσσα και ο πολιτικός πολιτισμός. Είναι Ευθύνη του Δημάρχου πρωτίστως, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ευθύνη όλων μας να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο όπως αξίζει στον ιστορικό μας Δήμου. Σαν Δύναμη Πολιτών δεν σκοπεύουμε να ανεχθούμε άλλο αυτό το κλίμα. Ο διασυρμός πρέπει να σταματήσει.
Ακόμη ασχοληθήκε με: το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων ,τον υπόγειο αγωγό μεταφοράς ηλ. Ρεύματος και τη μετεγκατάσταση του υποσταθμού της  Ανατολής, την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ της Μπρέξιζας, τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας Ν. Μάκρης και Καπανδριτίου που υπολειτουργούν , τα προβλήματα της ύδρευσης  και την ανάγκη αστικής συγκοινωνίας και συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των αποκομμένων περιοχών του Δήμου μας.
Μαραθώνας 4-12-2014

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου